knapp_lmk
hem om_lmk tjanster projekt kontakt
PROJEKTg
Askgravplats, Södra Griftegården, Gislaved
Nyanläggning av askgravplats på Södra Griftegårdens kyrkogård i Gislaved.
På Södra Griftegården har vi ritat en askgravplats i naturliga material som passar fint in i omgivningen. Vi har vattenkonst i svart diabas där vattnet porlar ner på sidorna och ger en fridfull känsla när man sitter på bänkarna. Gravstenar i granit med omgivande singelyta gör gravstenarna till centrum på hela gravplatsen.s
Larsesgården, Skövde
Ombyggnation av  särskilda boende.
På tomten finns både skog och gräsytor, detta gjorde att det blev en stor variation av lek. I skogen finns ett vindskydd och tillsammans med t.ex. hinderbana och vattenlek gör det så att gården kan användas till mycket som stimulerar ungdomar.

B
Ramnaparken, Borås
Våren 2014 blev denna lekplats klar, som har fått bra betyg av barnen. All lekutrustning är i trä, där en stor lekbåt och en 30 meter lång linbana är kronan på verket. Läget på lekplatsen, där den ligger i Ramnaparken vid Ramnasjön, gör att lekutrustningen i naturträ passar in fint. Konstgräset, med mönster i sjötema gör detta till en komplett lekplats för alla sinnen.
ULR
Ulricaparken, Ulricehamn
Ulricehamn har nu fått en lek-& mötesplats i världsklass, som invigdes i maj 2014. Barnen i Ulricehamn har fått vara med och bestämma vilken lekutrustning som skulle finnas i parken. Efter deras önskemål utformade vi en lekplats med alla lekmöjligheter som både barn och vuxna kan önska sig. Parken ligger vackert vid vattnet i centrala Ulricehamn.
m100
m2
Kv Magistratshagen, Linköping
Området Magistratshagen i Linköping har totalrenoverats, där vi på LMK har fått vara med och skapa en utemiljö med många mötesplatser. Ljusdesignen har varit viktigt i utformningen, för att skapa trivsel på området hela dygnet.
sf
Forsenskolan, Tidaholm
LMK fick i samband med ombyggnationen av Forsenskolan i Tidaholm, uppdraget att rita om skolgården. Höjdpunkten på skolgården är en komplett näridrottsplats, med löparbanor. Denna kan användas året runt, då man på vintern kan åka skridskor på planen.
br1
Bro, Hylte
Bro i Hylte, Halland. För gångare, cyklister, mopedister och lättare fordon. Att den är gjord i tryckimpregnerat trä gör att den passar väl in i den omgivande miljön.
Med låda på sidan för dragning av spillvatten.
A
Askgravplats, Sävsjö
Askgravplats, Hyletofta kyrkogård i Sävsjö kommun.
Askgravplatsen, med smidesstaket och granitstolpar tillsammans med gravstenen i svart diabas och förgyllning.

klv
Förskolan Totus, Ulricehamn
I februari 2016 invigdes denna nybyggda förskola. Vi på LMK fick äran att projektera utemiljön till förskolan Totus i Ulricehamn. Då förskolan rymmer upp till 120 barn, så krävs det en hel del lekutrustning ute för att sysselsätta barnen. Tomten har en höjdskillnad på över 10 meter som mest, så vi var tvungna att anpassa tomten. Det gjorde att vi kunde anlägga en blandvattenlek i slänten och en scen, där man har uppträdanden och andra högtider.
ml
l
Kv Brandmannen, Hjo
LMK har i kvarteret Brandmannen utformat en större lek- och mötesplats i mitten av bostadsområdet. Den är tänkt att ersätta de mindre lekytorna som finns på varje gård. Kv Brandmannen ägs av Wennergrens, Hjo.
R1
r2
Hällstorpsrondellen, Jönköping
LMK har på uppdrag av Jönköpings kommun projekterat Hällstorpsrondellen utanför Råslätt i Jönköpings kommun.
d2
d1
Kv Doktorn, Värnamo
LMK har på uppdrag av Finnvedsbostäder ritat om kvarteret Doktorn. Detta är ett av de största enskilda projekt som vi på LMK fått arbeta med, med en yta på ca 70 000 kvadratmeter. Området fick en rejäl uppflyttning med ny belysning, lek, cykelgarage, planteringar, vattentrappa och många nya mötseplatser för de boende i området.
ljusljus2
Ljussättning
I samband med en om- eller nybyggnation av utemiljön är det ofta lämpligt att samtidigt se över ljussättningen. Otillräcklig belysning kanske kompletteras och uttjänade armaturer bytas ut. Att redan i planeringsstadiet ha ljussättningen i åtanke lägger grunden för en genomtänkt och väl anpassad utemiljö som helhet.
Vi genomför ljusberäkningar och tar fram handlingar för en genomtänkt ljusmiljö. Uppdrag innefattar områden som gata, G/C-vägar, bostadsområden, skolor m.m.
b3
B2
Bankeryds kyrka, Jönköping
LMK har ritat en ny ramp och trappa för Bankeryds kyrka, som ger hela kyrkogården en fin och lätttlillgänglig entré. Översta bild är hur det såg ut innan ombyggnad, där vi även kan så vår landskapsarkitekt fundera på hur vi ska göra entrén tillgänglig för alla, samtidigt som den passar in i miljön.
v1
Vallsjö kyrkogård, Sävsjö
När Sävsjö pastorat skulle bygga om delar av sin kyrkogårdsmur, valde vi att fortsätta i samma stil, med en rubbelmur i svensk granit.
b1b2b4
Bogesundsskolan, Ulricehamn
Vi på LMK har haft det stora nöjet att rita om Bogesundsskolans utemiljö i Ulricehamn.
De stora nivåskillnaderna har gjort att vi har fått anpassa gården efter detta.
Vi har en hinderbana i slänt, där höjdskillnaden ger ytterliggare utmaningar.
Barnen har även fått en fin multisport arena med tillhörande läktare. Där läktaren finns var det tidigare en brant och svårskött slänt. En yta som nu kommer till använding för både sport och andra evenemang i skolan.


Rosenbergsgatan 6
  554 51 JÖNKÖPING
Tel: 036-16 68 00

lmk<a>lmk-dev.se